Güneş Enerjisi Santrali Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
İçeriğimizde sizlere Güneş enerjisi santrali yapılırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında vereceğiz. Güneş enerjisi sistemi için bilmek istediklerinizi kısaca özetleyeceğiz.
GES maliyeti hakkında detaylı bilgi için bu linkteki içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Eğer güneş enerjisi sistemi aylık getirisi hakkında hesaplama detaylarına ulaşmak istiyorsanız ilgili makalemizi görüntülemek için tıklayabilirsiniz.
Güneş Enerjisi Santrali Projelendirmesi
Güneş enerjisi sistemi projelendirmesi, maliyet ve getiriden sonraki en önemli kalemdir. Kurulacak sistem, uzman EPC firmaları tarafından analiz edilerek projelendirilmelidir. Bu şekilde projenizin onay sürecinde hem de kurulum aşamasında birçok problem ile karşılaşmanız mümkündür. Kısacası doğru teknik dokümana sahip olsa da iyi analiz edilmeyen bir proje verimlilik açısından sizin için en büyük soruna sebep olacak işlem olacaktır.
Uygun Malzeme Kullanımı
Uygun malzeme kullanımı, projelendirme doğru yapılsa bile verimlilik konusunda büyük değişikliklere yol açabilir. Maliyet açısından yüksek malzeme kalemlerinin seçiminde son derece titiz davranılmalıdır. Bulunulan alandaki iklim değişikliklerine uygun olmayan bir panel seçimi yapılırsa verim ciddi oranda düşecektir.
Malzemelerin Montaj Süreci
Malzemelerin montaj süreci, doğru malzemeler tercih edildikten sonra en önemli ikinci faktördür. Doğru montaj sistemleri kurulumu için statik ve elektriksel değerlere dikkat edilmedir. Böylece kurulum aşamasında yapılan bir hatanın tüm sisteminizi bozma ihtimalini ortadan kaldırırsınız. Alanında uzman bir kadro tarafından ilk olarak statik çalışmaları, başka bir deyişle yapılacak alanın dengesel durumunun analizi tamamlanmalıdır. Aynı zamanda montaj işlemini yapacak ekibin konstrüksiyon konusunda bilgisine de önem verilmedir.
Sistemi Devreye Alma Aşaması, Ölçümler ve Sistem Kontrolü
Özellikle GES sisteminin devreye alınması aşamasında, EPC firmaları tarafından gerekli kontrollerin ve ölçümlerin tamamlanması gereklidir. Çünkü ancak böylelikle büyük ölçekli projelerde bir ön bilgi sahibi olmak mümkündür. Bununla birlikte kontrolleri doğru yapılmadan devreye alınan santraller için kısa sürede arıza oluşma ihtimali de yüksektir.
Bakım ve Onarım
Bakım ve onarım, yapım aşamalarını tamamladıktan sonra sistemin verimli çalışabilmesi için en az diğer kalemler kadar önemlidir. Çünkü GES yapım alanı çatı üzeri, arazi gibi açık alanlardır. Sistemin açık alanda bulunması olumsuz dış koşullardan etkilenebileceğini gösterir. Sonuç olarak çalıştığınız firmanın, uzun süreli olarak bu hizmeti sağlayacağından emin olursanız, sisteminizin verimliliğini garanti altına almış olursunuz.
Güneş Enerjisi Santrali Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Güneş Enerji Santrali Kurarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
- Güç
- Kalite
- Verimlilik
- Garanti Süresi
- Fiyat
Güneş Enerji Santrali Kurmak için Proje Onay Süreci için Gerekli Evraklar
- YEGM Formu
- Çağrı Mektubu
- Sistem Temel Bilgi Formu
- Gerekçe ve Açıklama Raporu
- Güneş Enerji Santrali Uygunluk Raporu
- Tarım Görüşü Yazısı
- Vekaletname
- Vergi Levhası İmza Sirküleri
- Faaliyet Belgesi
- Elektrik Mühendisinin olduğuna dair belge
- Uygunluk Yazısı
- Nakil Hattı Projesi
İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjisi Çalışma Prensibi Nedir?
Yenilenebilir Enerji Sektörü ile ilgili faydalı blog içeriklerimizi Google Haberler'den takip etmek ister misiniz? Google Haberlere Abone Ol
150 m2 bina çatı üzerine güneş enerji panelinizden kurmak istersek bize maliyeti ve bize getirisi ne olur. Kara denizde verimi ne kadar olur garanti si ne kadardır bilgilendirirseniz memnun olurum ORDU FATSADA ikamet etmekteyim bu bölgede yapmış olduğunuz varmı selamlar
İyi günler biz güneş enerji yaptırmak istiyoruz. maliyeti ve bize getirisi ne olur,biz bir tarlayı tümünü panelinizden döşemek istiyoruz tarlanın büyüklüğü tahminen 8 dönüm.
Bulunduğum bölge Amasya-Taşova ilçesinde.
Teşekkür ederim
Saygılarımla
Celal Öztürk